Såg och hörde en mästare. Rolf-Göran Bengtsson i bildspel

Vill du höra ljud och se bilder från tisdagens clinic med Rolf-Göran Bengtsson? Klicka!

Blev en riktig heldag på clinicen med Rolf-Göran Bengtsson. Började som starstruck, men det gick över (lite grann). Emma hanterade mikrofonen helt fantastiskt, och jag tog bilder. Trots att man uppfattar mycket mindre när man jobbar samtidigt, så fanns det vissa saker som inte gick att missa: Grunder, grunder och grunder. (lite som location, location, location) Med alla hästarna började han på marknivå med bommar och funkade inte det så fortsatte han med bommar tills det funkade, helt enkelt! Rid rakt, få hästen att förstå gas och broms, och klara av att rida rakt fram. Även om jag är ytterst mesig när det gäller hoppning så fanns det mycket att lära. Framför allt tyckte jag om hans totala lugn. Även om ha sa till en häst som gjorde fel, så var det inte i vredesmod och det kändes inte heller som att han brukar bli upprörd, utan han säger till hästarna för att det behövs, lugnt och metodiskt. Metodiskt var nog grundordet.

I alla fall, Emma och jag gjorde ett bild/ljudspel, så vill du också höra en mästare i arbete är det bara att klicka här! Enjoy! Ridsports artikel om det hela finns att hitta här.

En reaktion på ”Såg och hörde en mästare. Rolf-Göran Bengtsson i bildspel”

Kommentarer inaktiverade.